Succesvolle clinic op 21 maart in Limburg!

Zaterdag 21 maart Wielerclinic voor Rabobank Teams, georganiseerd door Guido Sauren van het team Rabobank Weerterland en Cranendonck.

Het was een mooi dagje!! Schitterend weer, strak blauwe lucht en bijna geen wind. Samen met nog ca. 20-25 anderen, onder begeleiding van een motard en een volgbus, hebben we een tocht van 102 km gereden.

Ons team was goed vertegenwoordigd: Bas, Harry, Ab, Martijn, Jos, Michiel en ik. De route bevatte een aantal 'flinke' beklimmingen, om er een paar te noemen: de Fromberg, de Koulenberg, de Bemelerberg, de Loorberg en als toetjes: de Kruisberg (800 meter lang en gem. helling 8,4 %) en de Eyserbosweg. Deze laatste wordt gezien als één van de lastigste klimmer die Zuid-Limburg rijk is. Volgens Michael Boogerd zelfse de érgste beklimming van Nederland. Hij is 'slechts' 1020 meter lang en heeft een gemiddeld percentage van 8,8 %. De aanloop van de klim is redelijk te doen maar het maximum komt op 16,7 %.

Maar we hebben allemaal erg lekker gereden; voor de meesten van ons een mooi begin van nog ruim 2 maanden hard trainen! En alles was perfect georganiseerd; rijdt best lekker als je gewoon kunt volgen, de motard zo nu en dan de kruispunten vrij houdt en er onderweg is gezorgd voor verse limburgse vlaai, bananen en sportdrank.

Helemaal top, Guido en anderen, bedankt voor de organisatie!!!!
Op www.cycling4better.nl is een uitgebreid verslag met foto's geplaatst, erg leuk om te lezen!